Покана за участие в Международна конференция STARTUP BALKANS SUMMIT в рамките на WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2019, 14 май 2019 г., гр. София, НДК

Тази година, в периода 13-15 май 2019 г., София за пореден път ще се превърне в „Дигиталната столица“ на Европа и ще прикове вниманието на няколко поколения представители на мащабната технологична и иновативна мисъл от цял свят. WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2019 ще посрещне в НДК над 400 лектори и 10 000 посетители от над 110 държави за участие в редица специализирани паралелни конференции, практически семинари, изложбени площи и социални събития в областта на дигиталните технологии. Гости на събитието ще бъдат световноизвестни лектори в областта на дигиталната революция и дигитализацията на обществото и икономиката. Събитието ще бъде открито от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София и г-жа Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество.

Като ексклузивен партньор на WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2019, за поредна година ИАНМСП се включва със събитие в подкрепа на българския бизнес. ИКТ секторът в България е от стратегическа значимост. Отличавайки се с висока добавена стойност, секторът има потенциал да промени трайно облика на икономиката на страната ни.

В изпълнение на проект „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“ по процедура BG16RFOP002-2.052 на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, ИАНМСП е домакин на Международна конференция STARTUP BALKANS SUMMIT на 14 май 2019 г. в рамките на WEBIT.FESTIVAL EUROPE 2019. Събитието има за цел да събере на едно място представители на публичния и частния сектор за обсъждане на предизвикателствата пред развитието на бизнес климата в България. Сред темите, които ще бъдат засегнати в рамките на събитието: Иновационни мерки и политики за развитие на стартиращи компании; Подобряване законодателната уредба в полза на бизнеса; Подобряване комуникацията и създаване на по-ефективно сътрудничество между публичните, частните и академичните среди; Съпоставяне нуждите на бизнеса с предлаганите от институциите мерки и др.

В рамките на събитието български и чуждестранни компании, организации от фирми, бизнес обединения и институции ще имат възможност да дискутират предизвикателствата и възможностите на стартъп компаниите в условията на ускорена дигитализация, както и да установят преки контакти помежду си.

Организирането на подобно събитие ще предостави възможност на малкия и средния бизнес в България да промотира своята дейност сред хилядите участници и за пореден път ще спомогне за развитие на предприемачеството и за свързване на локалната екосистема с бизнес лидерите, инвеститорите и медиите, които идват в София за Фестивала.

ИАНМСП отправя покана към заинтересовани български фирми и организации за участие във конференцията. При интерес, следва да бъде изпратена попълнена регистрационна форма, в срок до 10:00 ч. на 14.05.2019 г. на е-mail адрес: s.zapryanova@sme.government.bg и n.georgieva@sme.government.bg или да се регистрират на място. Допълнителна информация може да получите от г-жа Светла Запрянова и г-жа Николина Георгиева, дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“ съответно на телефони 02 940 7975 и 02 940 7977.

Приложениe:
Страницата е редактирана последно на: 15.05.2019
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube