ИАНМСП и микрофинансираща институция „Джобс“, група на Българска банка за развитие, се договориха за сътрудничество в подкрепа на стартъпи

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще помогне в  организирането на серия от обучения за кандидатстване за кредити по програма EаSI на Европейския инвестиционен фонд. За това се договориха изпълнителният директор на агенцията д-р Бойко Таков и г-н Детелин Цветанов, ръководител отдел „Кредитиране и лизинг“ към микрофинансиращата институция „Джобс“, група на Българска банка за развитие. На проведената днес (20.05.2019г., понеделник) среща стана ясно още, че до края на месеца между банката и ЕФИ ще бъде подписан договор за сътрудничество, който ще позволи на финансовата институция да кредитира с общо 5 млн. евро стартиращи и съществуващи вече бизнеси.

„Ще се опитаме информацията за тази инициатива да достигне до възможно най-много хора с идеи за правене на бизнес у нас.“, каза по време на опознавателната среща д-р Таков. „Фокусът на кредитирането по EаSI e да се обхванат младите хора, останали извън икономиката по една или друга причина, но с амбиция за реализация.“

„За кредит до 50 хил. евро могат да кандидатстват както съществуващи фирми, така и тепърва стартиращи.“, увери г-н Цветанов. Част от обучението, с което микрофинансиращата институция към ББР ще съдейства на кандидатите, е при изготвянето на бизнес план, маркетинг, стратегия за развитие и реализация дори на идеи в зародиш.  „Огромен плюс на кредита е, че е необезпечен.“, поясни още г-н Цветанов.

Първоначалните намерения са в рамките на последните две седмици на месец юни да се проведат стартиращи обучения, на които да бъдат разяснени параметрите и условията за кредитиране. Участниците в разговорите днес се договориха това да е само началото на ползотворно сътрудничество в подкрепа на малките и средните предприятия.
Страницата е редактирана последно на: 29.05.2019

< 2019 >
Юми
ПНВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: