С участието на ИАНМСП се проведе форум по въпросите на предклиничните изследвания

По-строги регулации за хранителните добавки поискаха от Биотехнологичен и Здравен Клъстер България. Въпросът беше обсъден по време на дискусионен форум на тема “Възможностите на България да се превърне в европейски хъб за Предклинични изследвания и Фаза 1,2,3 и 4”. Бяха дискутирани още вариантите за сертифициране на биотехнологичните лабораториите и картографиране на центровете за предклинични изпитвания.

„Ние от Клъстера сме представителна извадка на бизнеса с биотехнологии у нас. Всички знаем, че има скъсване на връзката между науката и бизнеса. Нашата цел е да подкрепим информираността на хората, да скъсим разстоянието между учените с техните сложни открития, които да могат да достигнат до крайния потребител“, обясни г-жа Кристина Ескенази, председател на Клъстера.

Участие във форума взеха г-жа Карина Ангелиева, зам. министър на образованието и науката, д-р Бойко Таков, изп.директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, г-жа Ася Паскалева, изпълнителен директор на Български център по биоетика, представители на Фонд на Фондовете, BESCO, София Тех Парк, научни организации, частни компании, членовете и партньорите на Клъстера, учени и експерти в областта на здравеопазването и биотехнологиите, представители на Национални научни програми, заинтересованите от темата членове на Националната контактна мрежа по РП „Хоризонт 2020“, представители на научни организации и др.

Биотехнологичен и Здравен Клъстер България обединява над 20 фирми от сектора.
Страницата е редактирана последно на: 13.06.2019
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube