Повече от 100 представители на бизнеса взеха участие в информационна среща в София за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

При засилен интерес от страна на малките и средните предприятия се проведе заключителната среща от информационната кампания във връзка с новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ). Повече от 100 представителите на бизнеса присъстваха на събитието в София, което се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и се проведе в партньорство с Българската стартъп асоциация и Микрофинансиращата институция „Джобс“, група към Българската банка за развитие. Със срещата днес се слага край на информационната кампания, която обиколи общо 10 града – Монтана, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Търговище, Русе и София.

„Направихме корекции в правилата на Десета конкурсна сесия. Надяваме се така работата на бизнеса с НИФ да се улесни“,  подчерта д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП. Една от промените е отстранените по административна оценка да бъдат своевременно уведомявани, за да могат веднага да търсят правата си. „А не както досега – да бъдат уведомявани с крайното класиране, т.е. без да имат възможност за реакция“, допълни д-р Таков.

До момента Националният иновационен фонд е подкрепил иновационни проекти за близо 50 млн. лв. Възможности да се кандидатства има в четири тематични области – информатика и информационни и комуникационни технологии; мехатроника и чисти технологии; индустрия за здравословен живот и биотехнологи; нови технологии в креативните и рекреативните индустрии.

Проектните предложения за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд се приемат до 9 август 2019г. Наличният финансов ресурс по нея е 4.5 млн. лв. Те се отпускат като безвъзмездна държавна финансова помощ.
Страницата е редактирана последно на: 15.07.2019
< 2019 >
Октомври
ПНВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: