ИАНМСП ще подкрепя фирмите от автомобилната индустрия за по-динамично развитие

Възможностите за по-тясно сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Аутомотив Къстер България (АКБ) бяха обсъдени от представители на двете организации. Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков и изпълнителният директор на АКБ арх. Любомир Станиславов дискутираха начините за промоция на фирмите от клъстера чрез двата проекта на агенцията за интернационализация на българските предприятия, финансирани от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Подкрепата може да се изрази чрез подпомагане участието на предприятията, които да се представят на национален щанд на международни изложби, специализирани за фирми от автомобилната индустрия. “Може да мислим и в посока включване на фирмите-членове на  клъстера в търговски мисии, участието в които ще е организирано и финансирано чрез агенцията, отново със средства от ОПИК”, предложи още д-р Таков.

Обсъдена беше и инициативата на министерството на икономиката за провеждане на бизнес форум с интензивни двустранни срещи в гр. Регенсбург, Германия. Партньор от немска страна е Автомобилен клъстер Байерн, а организатор от българска – ИАНМСП. Идеята е да се проведе промоционално събитие, по време на което да бъдат представени възможностите на българската автомобилна промишленост. Целта е да бъде популяризиран потенциалът на българските фирми поддоставчици за автомобилостроенето, да се акцентира на представянето на българския сектор за производство на автомобилни части, възли и системи и да се наблегне върху възможностите за партньорство в областта на научния и технологичен трансфер. “Имаме идея да представим в детайли благоприятните условия за производство, научно-изследователска и развойна дейност и бизнес в България”, подчерта изпълнителният директор на ИАНМСП. Очаква се форумът да се проведе през втората половина на октомври тази година. 

Аутомотив Клъстер България е създаден през юли 2012 г. като неправителствена организация, която представлява интересите на партньорите от автомобилната индустрия. Той стимулира връзките между своите членове и подпомага развитието на техния бизнес и конкурентоспособност чрез участието в съвместни международни проекти и професионални програми за квалификация. АКБ в момента се състои от 54 национални и международно признати компании, които имат над 47 000 служители в България и над 665 000 по света.
Страницата е редактирана последно на: 15.07.2019
< 2019 >
Октомври
ПНВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: