Българо-узбекски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи, гр. София, 12 септември 2019 г.

В периода 10-12 септември 2019 г. в гр. София ще се проведе V-то заседание на Българо-узбекската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съпредседател на Междуправителствената комисия от българска страна е министърът на регионалното развитие и благоустройството, а от узбекска – министърът на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията.

В тази връзка, на 12 септември 2019 г. Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия организира двустранен бизнес форум с участието на представители на деловите среди на Република България и Узбекистан, с широка секторна насоченост, при отчитане на съществуващите възможности за разширяване на двустранния стокообмен, а именно: селско стопанство; хранително-вкусова промишленост; фармацевтика; строителство, в т.ч. строителните услуги и строителни материали; машиностроене; електроника и електротехника; информационни и комуникационни технологии (ИКТ); туризъм и др.

Целта на проявата е създаване на контакти между бизнеса от двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на пазара на Узбекистан и разширяване на търговското и производствено взаимноизгодно сътрудничество. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Узбекистан, както и стимулиране на съвместните инвестиции. Външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с голямо положително салдо за нашата страна. За първото тримесечие на 2019 г. двустранният стокообмен се е увеличил с 42,4%, спрямо същия период за 2018 г., като българският износ е нараснал с 35,3%.

Участието на българските фирми в Българо-узбекски бизнес форум е безплатно. На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратена програма на събитието и списък с узбекските фирмите.

Работен език на двустранните бизнес срещи е руски.

При интерес за участие, следва да изпратите попълнена приложената регистрационна форма, в срок до 02.09.2019 г. на e-mail: n.georgieva@sme.government.bg.  Достъпът до мястото на събитието ще бъде разрешен само след направена предварителна регистрация. Допълнителна информация може да бъде получена от Николина Георгиева, на телефон: 02/940 7977.

Приложение:

Програма

Списък на делегацията
Страницата е редактирана последно на: 18.10.2019
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube