ИАНМСП съорганизира българо-китайски бизнес форум в гр. Пекин, Китай

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съорганизира заедно с Китайската асоциация на международните предприемачи българо-китайски бизнес форум в гр. Пекин, Китайска народна република, който събра на едно място десетки български и китайски компании с интерес за съвместна работа.

Събитието се проведе в рамките на 17-тата сесия на Българо-китайската междуправителствена смесена комисия и бе открито от заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и съпредседател на Комисията г-жа Марияна Николова и изпълнителният директор на ИАНМСП г-н Бойко Таков.

С приветствени речи се включиха още г-н Фанг Киучен, председател на Китайската асоциация на международните предприемачи, и г-н Ю Джианхуа, заместник-министър на търговията на Китайската народна република.

Във форума участие взеха близо 25 български предприятия от секторите информационни технологии, авиация, електроника, фармация и козметика, текстил, туризъм, енергетика и други, които имаха възможност да осъществят нови бизнес контакти с китайски компании от сходни сектори, както и представители на Министерство на търговията на Китай.

 

 

В своето приветствено слово г-н Таков заяви, че Агенцията полага усилия за развитието на двустранното икономическо сътрудничество между България и азиатската страна, като вече са налице редица меморандуми за сътрудничество с китайски правителствени структури в областта на насърчаването на търговията.

„Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира участия на български фирми по време на престижни китайски търговски изложения, сред които Международната изложба на стоки и  услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа China-CEEC Expo & International Consumer Goods Fair 2019, както и на Международния панаир за малки и средни предприятия (China International Small and Medium Enterprises Fair)”, заяви г-н Таков, като добави, че ще се радва да вижда повече китайски компании на международни изложения, организирани в България.

След официалното откриване двустранният бизнес форум продължи с В2В срещи и нетуъркинг панели.
Страницата е редактирана последно на: 16.01.2020

< 2020 >
Февруари
ПНВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: