6.10.2011 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

6 октомври 2011 г.

Българско участие в GITEX Technology Week –

Международно изложение за информационни и комуникационни технологии, Дубай, ОАЕ

 


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в Mеждународно изложение за информационни и комуникационни технологии GITEX Technology Week, което ще се проведе от 9 до 13 октомври 2011 г. в Изложбения център Dubai International Convention & Exhibition Centre, Дубай, Обединени арабски емирства.

Седмицата на информационните технологии в Дубай GITEX Technology Week (GTW) е един от най-големите и важни форуми в областта на информационните технологии в целия свят, който се провежда ежегодно от 1981 г. Неслучайно GITEX – Gulf Information Technology Exhibition, се определя като „най-важната врата към пазара на средния изток“. Изложението се организира за малки и средни предприятия от бранша с цел да открият точните партньори, с които да развият своя потенциал. То дава възможност да се покажат нововъденията в електрониката, като привлича най-големите имена в тази индустрия-Apple, Acer, Canon, Dell, HP, Lenovo, Microsoft, Nokia, Samsung, Sandisk и Sony. В миналогодишното издание на GITEX са участвали повече от 3 000 компании, а посетители от 120 държави са били около 135 хиляди.

Тематичните раздели на GITEX 2011: доставчици на програмно обезпечение, мрежово оборудване и програми, доставчици на мрежови услуги, системни интегратори, банки и финансови институции, потребителска електроника, ИТ публикации, сателитно излъчване и мултимедия, безжични и цифрови технологии.

В рамките на GITEX Technology Week на колективния българския щанд (Sheikh Saeed Hall TA-J40), разположен на обща изложбена площ от 60 кв.м. кв.м., своята продукция ще представят:

Ком Си -54 – Васил Зашев и съдружници ЕООД (проектиране на софтуерни системи), Мусала Софт (софтуерни услуги, изграждане на цялостни софтуерни решения), Немечек ООД (разработка на софтуер), Сентър Майнд ЕООД (продукти в областта на информационните технологии).

За българските компании участието в GITEX е много добра възможност да открият нови клиенти, търговски и технологични партньори, както и да се запознаят с най-новите тенденции в сектора.

Mеждународно изложение за информационни и комуникационни технологии GITEX Technology Week е включено в Индикативната програма на Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Сред други промоционални прояви в календара на ИАНМС за октомври 2011 г., в които участват българските малки и средни предприятия, са: Международно изложение в областта на информационните технологии и комуникации CeBIT Bilişim Eurasia, Турция (6-9.10.2011г.), Международно изложение за храни и напитки ANUGA, Германия (8-12.10.2011г.), Международно изложение за занаяти FARCAMA, Испания (7-16.10.2011 г.), Mеждународен строителен форум SOCHI BUILD, Русия (19-22.10.2011 г.), Международно изложение за хотелско оборудване HOST, Италия (21-25.10.2011 г.), Международно изложение за фризьорство, козметика, продукти за красота и опаковки InterCHARM MOSCOW, Русия (26-29.10.2011г.)

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 932 92 68

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

Страницата е редактирана последно на: 04.10.2011
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube