ИАНМСП ще организира съвместно с Посолството на Република Аржентина в София онлайн семинар за бизнес климата в южномариканската страна

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в сътрудничество с посолството на Република Аржентина в София ще организира събитие, посветено на бизнес климата в Република Аржентина и възможностите за партньорство между комппании от двете страни.

Това стана ясно по време на среща между изпълнителния директор на ИАНМСП г-н Бойко Такв и Н. Пр. г-н Алфредо Атанасов, посланик на страната в София, и г-жа Мариела Дамони, заместник глава на аржентинската мисия в България.

Онлайн семинарът ще представи информация за възможностите за износ по сектори на пазарите в южноамериканската страна и ще даде подробности за регулаторните режими, действащи на територията и.

По време на срещата г-н Таков представи извод от представения наскоро по поръчка на ИАНМСП анализ за подходящите външни пазари на българските МСП, който показва, че съществува възможност за редица български компании да се позиционират добре в Аржентина.

Изпълнителният директор на ИАНМСП разказа още за опита на Агенцията в посока справяне с икономическите последствия от пандемията ковид-19 в страната, като представи пред Н. Пр. Атанасов платформата, даваща информация относно възможностите за подкрепа от публичния и частния сектор, лансирана от ИАНМСП пез м. април и припозната от Европейската комисия като добра практика.

От своя страна посланикът на Аржентина у нас даде информация за състоянието и промените в икономиката на страната му, породени от пандемията, както и за правителствените мерки за преодоляването на негативното им отражение.

В рамките на срещата в сградата на ИАНМСП двамата обсъдиха още взможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между двете страни и начините за тяхното реализиране.
Страницата е редактирана последно на: 08.07.2020
Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: