ИАНМСП е официален партньор на инициативата 157 емоционални туристически места

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия застава зад инициативата на Сдружение „Единен туризъм“ – „157 емоционални туристически места“, целяща да развие малко познатите туристически обекти в страната.

В общодостъпно онлайн гласуване всеки желаещ може да гласува за предварително номинираните места, които според него отговарят или са най-близко до своето определение за Емоционално туристическо място. 157-те дестинации с най-много гласове ще бъдат обявени за Най-емоционалните туристически места в България за 2021 година.

 

 

След обявяването на класацията, Сдружение „Единен туризъм“ ще работи ежедневно за популяризацията на тези места, за да могат максимално много хора България, Европа и света да разберат за тях, да посетят и по този начин да развият местния туризъм.

Новината за подкрепата на инициативата от страна на ИАНМСП бе обявена след среща между изпълнителния директор на Агенцията г-н Бойко Таков и г-н Антон Пенев, управляващ партньор в сдружението.

„Инициативата „157 емоционални туристически места“ е изключително полезна, защото развива както туризма, така и местните икономики, привличайки повече туристи и показвайки малко познатите дестинации в страната, предизвикващи истинско възхищение“, коментира г-н Таков.

От своя страна г-н Пенев заяви, че за номинирането на малко познатите у нас дестинации „ще разчита основно на местните общества, в т.ч. кметства, наместници и уредници, като институционалното партньорството с ИАНМСП ще спомогне за по-добрата комуникация с представителите им, както и с регионалния бизнес, чиито представители също ще могат да дадат своите номинации“.

По време на срещата двамата се обединиха около мнението, че именно емоционалният елемент в туризма е движещата сила за популяризацията на обектите, защото стимулира туристите да разказват своите вълнуващи истории, да споделят и да се връщат отново.

Номинациите ще се приемат от 27-ми август 2020 г. до 11 октомври 2020 г., а гласуването ще се проведе от 19-ти октомври до 19-ти ноември 2020 г. изцяло онлайн. Резултатите ще бъдат обявени на 9-ти декември на церемония, като допълнителна информация ще откриете на сайта на инициативата, както и във Фейсбук и Инстаграм.
Страницата е редактирана последно на: 09.07.2020
Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: