Експортен хъб България ще изготви редица видео обучения за родните МСП с интерес към чужди пазари

В рамките на инициативата на ИАНМСП и още 15 публични и частни организации Експортен хъб България ще бъдат изготвени редица видео обучения, които ще консултират родния бизнес за възможностите за реализиране на продукция на външни пазари.
 
Това стана ясно след онлайн среща днес между учредителите на хъба от ИАНМСП, София Тех Парк, БТПП, АИКБ, ПАРА, ИИП, КРИБ, Клийнтех България, Българска консултантска организация, Българска агенция за експортно застраховане, Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, М3 Комюникейшън Груп, Асоциацията на бизнес клъстерите, Висше училище по застраховане и финанси и Българска стопанска камара.
 
Участниците в срещата обсъдиха възможностите за насърчаване на износа на българските компании, като взеха решение да изготвят над 40 видео обучения, консултиращи родните МСП по различни теми, касаещи експортната дейност.
 
Проектът за повишаване на компетенциите на представителите на българските предприятия ще започне своята оперативна дейност в края на месец август, като предстои изготвяне на програма, определяне на подходящ формат, селектиране на експерти и заснемане на видео материалите.
 
Наред с новата инициатива в рамките на Експортен хъб България, учредителите продължават своята работа по изработването на онлайн платформата на хъба, както и по експортната програма за 15 български компании, която се очаква да стартира през есента на 2020 г.
 Страницата е редактирана последно на: 29.07.2020
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube