11.10.2011 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

11 октомври 2011 г.

Български фирми ще участват в IX–ти Mеждународен строителен форум „SOCHI BUILD 2011”, Сочи, Русия

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в IX–ти Mеждународен строителен форум SOCHI BUILD 2011, който ще се проведе от 19 до 22 октомври 2011 г. в Сочи, Русия.

SOCHI-BUILD е един от значимите в Русия форуми за строителство и архитектура. Той привлича интереса на специалистите от бранша не само заради възможностите, които дава регионът в качеството си на курорт, но и заради мащабните проекти в гр. Сочи, който е домакин на предстоящата зимна Олимпиада през 2014 г.

Всяка година във форума участват повече от 200 компании, сред които не само представителите на Русия, но и водещи производители и дистрибутори от чужбина – Белгия, Германия, Литва, Турция и Швейцария.

В рамките на изложението са организирани следните тематични секции, които покриват целия спектър на архитектурно-строителния бранш: архитектура, строителство, благоустройство; спортни обекти – проектиране, строителство, обзавеждане; климатични системи, топло-, газо- и водоснабдяване; енергоспестяване и електротехника в строителството; строителна техника, пътища, тунели; извънградско строителство, ландшафтен дизайн; екология, безопасност. Подготвена е и богата делова програма, включваща кръгли маси, презентации и дискусии с участието на представители на браншови организации, специалисти и производители от строителния сектор, членове на администрацията на град Сочи и региона.

Сред организаторите на SOCHI-BUILD са Търговско-промишлена палата на Сочи, Съюз на строителите на Кубан, Съюз на архитектите на Русия. Изложението се провежда с подкрепата на Администрацията на Краснодарския край, Администрацията на гр. Сочи, Градското събрание на гр. Сочи.

Българските участници в SOCHI-BUILD 2011 са: „Дамвент” ООД, Бургас (производство на климатични и вентилационни инсталации за промишлени и обществени сгради), „Марин Батуров” ООД, София (производство на скално-облицовъчни материали Гнайс Глория от естествен камък гнайс), „Профил” ООД, Пловдив (производство и търговия с тръби, тръбни системи, фасонни части), „Балкан експорт” ООД,Русе (производство на висококачествени отливки от чугун).

Mеждународен строителен форум SOCHI BUILD 2011 е включен в Индикативната програма на Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Сред предстоящите промоционални прояви в календара на ИАНМС за октомври-ноември 2011 г., в които ще участват българските малки и средни предприятия, са: Международно изложение за хотелско оборудване HOST, Италия (21-25.10.2011 г.), Международно изложение за фризьорство, козметика, продукти за красота и опаковки InterCHARM MOSCOW, Русия (26-29.10.2011г.), Международно изложение за вино и спиртни напитки Hong Kong International Wine&Spirits Fair, Китай (3-5.11.2011 г.), Мебелен салон, Сърбия (14-20.11.2011 г.), Изложение зa индустриални поддоставчици MIDEST, Франция (15-18.11.2011 г.), Международно изложение в областта на мебелната промишленост, MEBEL 2011, Русия (21-25.11.2011 г.).

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 932 92 68

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

Страницата е редактирана последно на: 12.10.2011
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube