Стартира обучителната програма за излизане на външни пазари към Еxport Hub Bulgaria Expo1

 

Със специална опознавателна сесия стартира пилотното издание на ЕXPO1 – обучителната програма към Експортен хъб България, която ще развие експортния потенциал на 15 български компании.

Програмата, която в рамките на 12 седмици ще представи теми, свързани с бизнес развитието и експортната ориентираност, събира на едно място едни от най-изявените представители на публичния, частния и неправителствения сектор у нас.

Събитието по старта и бе организирано изцяло онлайн в студиото на София Тех Парк – домакин на Еxport Hub Bulgaria, и бе открито от изпълнителния директор на ИАНМСП  – организацията, инициатор на ЕHB, г-н Бойко Таков, и от г-н Тодор Младенов, изпълнителен директор на София Тех Парк.

„Целта на програмата ни е да подобри познанията, възможностите и перспективите на компаниите по пътя им към чуждите пазари. Идеята за самия Еxport Hub Bulgaria се роди по време на общо посещение с г-н Младенов в Южна Корея, в последствие решихме да организираме и ЕXPO1 – по примера на една от най-успешните акселераторски програми у нас – Dare to Scale, където ИАНМСП е съучредител“, сподели г-н Таков.

„Действително идеята за ЕНВ се роди в страна, световно известна с иновационните си подходи за правене на бизнес и за подкрепа на бизнес. Тогава видяхме наистина уникални примери как иновационната екосистема и публичните власти могат наистина да подкрепят различни по размер бизнеси, така че те да бъдат изключително успешни в техните програми за износ и това много ни впечатли и започнахме разговори как можем да направим нещо подобно и у нас“, допълни г-н Младенов, „Надявам се ЕНВ и EXPO1 да се превърне в институт за развитие на умения за стъпване на чужди пазари и да привлечем още по-голям интерес от страна на българските компании“.

След официалната част, в която всяка фирмa представи своята дейност, се проведоха срещи между компаниите и персоналните им ментори, които ще ги напътстват по пътя им към новите целеви за тях пазари.

 

 

Първата лекция от серията е посветена на презентационните умения, а в нея лектор ще бъде Борис Христов –  основател на 356labs Presentation Agency и единственият българин, носител на наградата Microsoft MVP за PowerPoint. Той ще разкаже на представителите на бизнеса как да правят вдъхновяващи и успешни презентации, както и техники за успешно презентиране пред аудитория на 14 януари.

Пълна информация за програмата ще откриете тук: https://www.sme.government.bg/?p=52930

Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

Под егидата на Експортен хъб България се организират събития в страната с международен характер, като пълна информация може да откриете на официалния сайт www.exporthub.bg.

Зад ЕХБ застават:
Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – инициатор
София Тех Парк
Българска агенция за експортно застраховане

Асоциация на индустриалния капитал в България
Българска стопанска камара
Българска търговско-промишлена палата
Конфедерация на работодателите и индустриалците в България
Висше училище по застраховане и финанси
Институт по икономическа политикаКлийнтех България
М3 Къмюникейшънс Груп
Българска консултантска организация
Клийнтех България
Българската стартъп асоциация
Професионална асоциация по роботика и автоматизацияБРАИТ (старо наименование Асоциация на бизнес клъстерите)
Софтуерен университет
Страницата е редактирана последно на: 22.11.2021
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube