Нови възможности за млади предприемачи по проект Дунавска енергия +

 

Клийнтех България, партньор по проект Дунавска енергия +, представя вълнуващи нови възможности за иновативни стартиращи фирми, които са готови да разгърнат своя предприемачески потенциал за развитие.

Стартиращите компании могат да участват в следните инициативи:

#BoostUp! – второто издание на конкурса на EIT Manufacturing, проведено за първи път през 2020 г., представя нови производствени иновации и технологии на стартъпи в Европа. Тази година е част от Manufacturing days на ViennaUP’21, един от най-големите стартъп фестивали в Европа. В рамките на конкурса, младите иноватори ще имат шанса да представят своите решения за справяне с европейските производствени предизвикателства, да получат обратна връзка от водещи експерти от различни области на производството, както и да се запознаят с екосистемата на EIT Manufacturing.

Краен срок за кандидатстване: 26 април 2021г.

 

#TeamUp на EIT Food е 7-месечна програма, която намира и съчетава новатори със съвместими и допълващи се профили. Програмата предоставя важни инструменти и подкрепа за изграждане на стартиращия предприемач – експертни насоки, обучение от световна класа, менторство, работа в мрежа с блестящи технолози и опитни бизнес професионалистi. Новосформираните екипи ще бъдат подкрепяни, за да създадат силни връзки на съоснователи с еднакви ценности и цели за изграждане на успешни бизнеси.

Краен срок за кандидатстване: 30 април 2021г.

 

Jumpstarter е съвместна програма на шест общности на знанието и иновациите: EIT RawMaterials, като водеща общност за тази програма и партньорите от EIT Health, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing и EIT Urban Mobility, към Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Програмата е специално насочена към талантливи екипи в Централна и Югоизточна Европа. Творческа общност, усъвършенствано ноу-хау, уникална програма, обучители с висока експертиза и вдъхновени ментори са сред основните предимства на програмата. С приноса на най-добрите експерти, креативността на младите иноватори и уникалното им ноу-хау, целта на програмата е да подкрепи притежателите на идеи да ги превърнат в реален бизнес като изградят жизнеспособен бизнес модел около своя иновативен продукт и/или идея за услуга, да го валидират на пазара и да регистрират своя компания. Участниците могат да спечелят голямата награда от 10 000€ във всяка от 6-те области, в които работи програмата: здравеопазване, суровини, хранително-вкусова промишленост, устойчива енергия, производство и градска мобилност.

Краен срок за кандидатстване: 30 април 2021г.

 

TestFarms програма на  EIT Food, която свързва стартиращи фирми в арго сектора с фермери и опитни полета. Чрез активирането на тези връзки EIT Food иска да помогне на иновативни агритех идеи да валидират и тестват техните продукти и услуги, да покажат своя бизнес на клиенти и инвеститори и накрая да подкрепят технологичната трансформация в европейското земеделие. Участието в програмата Test Farms, както и финансова субсидия в подкрепа на нуждите за тестване, ще бъдат достъпни при покрити специфични условия за избраните стартъпи.

Краен срок за кандидатстване: 30 април 2021г.

Повече информация за програмите могат са се видят на следните адреси:

BoostUphttps://events.eitmanufacturing.eu/boostup/

TeamUphttps://www.eitfood.eu/projects/teamup

Jumpstarter (Cross-KIC)https://eitjumpstarter.eu/
TestFarmshttps://www.eitfood.eu/projects/test-farms

За повече информация или въпроси можете да се свържете с екипа на Клийнтех Бълхария:

info@cleantech.bg

+359 2 426 27 59
Страницата е редактирана последно на: 21.04.2021

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: