ИАНМСП и БТА обединяват сили в партньорство, което ще покаже опита на български компании и ще предоставя полезна бизнес информация

Анализ на ИАНМСП показа, че бизнесът иска да се обучава в областта на дигитализацията и финансирането

 

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската телеграфна агенция обединяват сили в партньорство, насочено към предоставянето на полезно бизнес съдържание.

Партньорството бе обявено на специално събитие, провело се в пресклуба на БТА, от изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков и генералния директор на БТА Кирил Вълчев, които подписаха договор за сътрудничество.

Ежеседмично в сайта на БТА ще бъдат представяни български компании, които ще разказват за пътя си до родния и международните пазари. Наред с това, ежемесечно ИАНМСП ще предоставя анализи с бизнес насоченост, които ще дават ценна информация по множество въпроси, свързани с нуждите на бизнеса, състоянието на отделни сектори и браншове.

По време на събитието, изпълнителният директор на ИАНМСП представи акценти от първия анализ, посветен на нуждите от обучения на МСП, изготвен на база допитване от страна на Агенцията до 400 представители на компании.

 

 

„Най-желани според нашето проучване са обученията на тема „Дигитализация на бизнеса“, следвани от „Опции за финансиране на малкия бизнес“, „Дигитално брандиране и популяризиране на марката“, както и „Маркетингът като средство за привличане на клиенти“, сподели Бойко Таков.

Той благодари на БТА, че именно ИАНМСП е една от първите институции, които взимат участие в стартираща рубрика „Икономика“, като допълни, че БТА има “мощно оръжие”, което може да работи в полза на бизнеса, тъй като едно от най-важните неща за бизнес развитието е добрата информираност.

От своя страна генералния директор на БТА Кирил Вълчев заяви, че ИАНМСП е една от институциите, на която особено много разчита в изграждането на новата рубрика и обяви, че БТА е в процес на преструктуриране, като се планира от средата на годината стопанските новини в България да е заемат подобаващо място. Планира се също така специализирани кореспонденти да работят за БТА в шестте региона на страната, за да отразяват икономическия сектор.
Страницата е редактирана последно на: 26.04.2021

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: