ИАНМСП и ДАЕУ призовават бизнеса да се включи в проучването Киберсигурност в сектора на МСП

 

Държавната агенция “Електронно управление” и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия призовават бизнесът и работодателските организации в България да бъдат активни и да се включат в анкета на тема „Киберсигурност в сектора на МСП“, която двете публични организации инициират.

В периода от 16 септември до 14 октомври анкетата ще бъде достъпна на този линк – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyvKMoRm5jTkX6BF99MRY13IG5hBgn7Tj1bFyziy-EzTpUig/viewform

Отговорите на въпросите ще послужат за създаване на цялостна картина на състоянието на нивото на киберсигурност и киберзащита от страна на бизнеса, като до момента подобен анализ не е правен у нас. Инициативата цели да покаже доколко и как малкият и среден бизнес в България се справя с кибер атаки и какво е нивото на кибер защита след настъпването на Ковид пандемията и работата от вкъщи, към кого се обръщат работодателите и как се справят с предизвикателствата, свързани с кибер сигурността, както и относно техните отговорности за опазване на базите данни, с които работят.

В рамките на месец октомври ще бъде представен и подробен анализ на данните, които ще послужат на ДАЕУ и ИАНМСП за иницииране и предприемане на различни инициативи, насочени към подобряване на нивото на кибер осведоменост и кибер защита в българските предприятия.

Броят и сложността на кибератаките и киберпрестъпността се увеличават в цяла Европа и тази тенденция ще продължи да се засилва в бъдеще. Ето защо – двете институции призовават компаниите в страната да се включат в изследването.
Страницата е редактирана последно на: 08.10.2021
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube