Бизнес форум Ангола-ЕС, 24 март 2022 г.

Първият бизнес форум Ангола-ЕС се планира да се проведе на 24 март 2022 г. Целта на събитието е да се промотира Ангола като инвестиционна дестинация, да се увеличи търговията, да се създадат работни места и да се подпомогне устойчив и диверсифициран растеж. Специална роля във форума ще имат водещи международни финансови институции, които имат за цел да подпомагат инвеститорите в Ангола. Компании от ЕС, които вече развиват дейност в Ангола или имат намерение да разкрият свои представителства в страната, ще бъдат в центъра на програмата на събитието. В предварителната програма са включени четири панела, посветени на секторите селско стопанство и рибарство, енергетика и води. Предвидени са и срещи във формат В2В.

Продуктите с най-голям експортен потенциал за износ от България за Ангола са пшеница, химически продукти и лекарства за продажба на дребно, а за внос – замразена скумрия, замразени скариди и алуминиеви сплави.

Предстоящият бизнес форум Ангола-ЕС предоставя отлични възможности пред български компании, представени на място или имащи интерес от влизане на пазара в Ангола да установят контакти, както на институционално ниво, така и с потенциални бизнес партньори. Ангола е богато ресурсно обезпечена страна, която има амбиция да диверсифицира икономиката си. Сама по себе си страната представлява пазар с население, оценявано на над 32 млн. души. Член е на Южноафриканската общност за развитие (SADC) и е ратифицирала Африканското континентално споразумение за свободна търговия. България и българският бизнес се ползват с добро име на база присъствие в близкото минало.

Информацията е постъпила в посолството на България в Претория от г-жа Инес Ескудеро, съветник към Инструмента за развитие на търговията и частния сектор, управляван от ГД „Международни партньорства“ (GD INTPA)
Страницата е редактирана последно на: 20.01.2022
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube