Digital Sofia – The Smart City – конференция на Столичната община, Инвест София и Комисията за регулиране на съобщенията

 

Столичната община и Инвест София, заедно с Комисията за регулиране на съобщенията и направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София), организират конференцията Digital Sofia – The Smart City. Събитието ще се проведе на 12 април 2022 г. в Интер Експо Център – зала Витоша, от 9:00 до 16:00 ч.

В Digital Sofia – The Smart City ще се включат представители на министерства, регулаторни органи, общинската администрация и общински предприятия, ИКТ сектора, телекоми, инвеститори, банковата и академичната общност, както и общински съветници и районни кметове. Събитието има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на нови технологии в градската среда като осигури допълване между публичния и частния капацитет – подход, който е заложен в приетата от Столичния общински съвет “Стратегия за дигитална трансформация на София“ и План за действие по изпълнението й.

Програмата на конференцията е организирана в четири панела на теми, фокусирани върху отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж на София. В отделните панели ще бъдат изложени гледните точки на градската администрация, регулаторните органи, бизнеса и финансиращите институции.

Екипът на Инвест София е съорганизатор и партньор на събитието. Ще се включим в дискусията “Говори: Общината” – първият панел в програмата на конференцията. В него ще участва главният ни изпълнителен директор д-р Мария Христова заедно с председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, главния архитект на София арх. Здравко Здравков, Иван Антов – член на Управителния съвет на Центъра за градска мобилност, общинския съветник Христиан Петров и арх. Елица Панайотова – координатор на проект “Зелена София“ на Столичната община. Модератор на панела ще бъде заместник-кметът по дигитализация Генчо Керезов.

Инвест София ще има щанд в изложбената зона на конференцията. Ще се радваме да видим повече наши партньори на живо по време на събитието и да говорим по теми, свързани с устойчивите решения за града. Достъпът до събитието е свободен, но изисква регистрация, която може да направите на сайта на конференцията тук: https://digitalsofia.bg/.

Официални гости на Digital Sofia – The Smart City ще бъдат Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа, Александър Йоловски – заместник-министър на електронното управление, Дилян Берковски – заместник-министър на транспорта и съобщенията, Стефан Аспарухов – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройство, както и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, по чиято инициатива се организира конференцията.

 
Страницата е редактирана последно на: 11.04.2022
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube