Grow with Profit: ИАНМСП организира екслузивен уъркшоп със световния експерт в областта на управлението на иновациите д-р Хамса Тота

 

ИАНМСП организира екслузивен уъркшоп с участието на световния експерт в областта на управлението и внедряването на иновации д-р Хамса Тота.

В събитието се включиха 12 компании от различни сектори, част от които и от обучителната програма на Export Hub Bulgaria EXPO2.

В рамките на практическата сесия Grow with Profit родните МСП имаха възможност да разберат повече за възможностите за разрастване на своя бизнес, създаването на икономическа и добавена стойност, да разберат за възможните начини за разширение на пазарния дял и още мтого полезна информация по време на презентацията на д-р Тота.

 

 

Наред с това експертът, част от борда на Международната мрежа за МСП, сподели най-добрите практики от над 25-годишната си кариера в областта, като отговори на въпросите на предприятията.

 

 

Д-р Хамса Тота е основател и президент на Innovation Business Development, Inc. – американска консултантска и обучителна компания, специализирана в управление на иновациите. Той има 10 патента в САЩ и 25 години опит в научноизследователската и развойна дейност.

По време на кариерата си той комерсиализира над 200 хранителни продукта в американски канали за търговия на дребно, хранителни услуги и складове. През 2012-2015 г. той служи като старши съветник на проекта Art of Science Learning (ASL), финансиран от Националната научна фондация на САЩ.

Под негово ръководство ASL работи в иновационни инкубатори в Сан Диего и Уорчестър, Масачузетс.

През 2011 г. д-р Тота е съавтор на „Ключови концепции в иновациите“, основен справочник за практици, студенти и учени по иновации.

В момента д-р Тота е член на борда на Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME). 

Бил е старши сътрудник в Kellogg Innovation Network (KIN) към Northwestern University, член на борда на Product Development and Management Association (PDMA), както и в бордовете на  Education Foundation of the Commercial Development и Management Association (CDMA), както и в Research Foundation of the PDMA и други.
Страницата е редактирана последно на: 23.05.2022

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: