Икономическият форум в рамките на българското председателство на Централно европейската инициатива събира в София външни министри, експерти и бизнес, които ще обсъдят бъдещето на региона

Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в партньорство с Министерство на външните работи на Република България и ще бъде едно от най-мащабните икономически мероприятия за годината

 

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на марките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) в партньорство с Министерство на външните работи ще организира икономически форум в рамките на българското председателство на Централно европейската инициатива (ЦЕИ), под надслов „Предизвикателствата, пред които са изправени МСП от ЦЕИ и икономическото възстановяване на региона“.

Събитието ще се проведе на 7 ноември, 14.00 часа, Гранд хотел „Милениум София“ като съпътстващо срещата на външните министри на страните от инициативата, която ще се проведе на 6-7 ноември в София.

Като водещ организатор на бизнес събития в страната, ИАНМСП работи усилено по подготовката на събитието, което ще включва панели, посветени на развитието на малкия и среден бизнес от страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа – задържане и развитие на таланти в индустрии с висока добавена стойност, достъп до стратегически капитал, както и дискусия за бъдещето на сектора на МСП в региона.

Очаква се във форума да вземат участие на стотици представители на бизнеса, публичния сектор, на двустранните търговски камари и много други. Програмата предвижда и успоредно провеждане на двустранни срещи с потенциални чуждестранни бизнес партньори, инвеститори и заинтересовани страни от страните членки на ЦЕИ, които ще участват на събитието.

С това събитието се очертава да бъде едно от най-мащабните бизнес мероприятия за годината, подпомагайки не само регионалното сътрудничество, но и пряко повлиявайки развитието на интернационализацията на българските предприятия.

Форумът ще бъде открит от участници в срещата на министрите на външните работи, които ще споделят вижданията си относно възможностите за оказване на подкрепа за Украйна и справяне с икономическите последствия от войната за региона на ЦЕИ.

Освен важна икономическа информация, форумът ще предостави и платформа за създаване на международни бизнес контакти чрез преки В2В срещи в зоните за нетуъркинг.

Достъпът до форума е напълно безплатен и достъпен чрез бърза регистрация тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddtfLpshUOgUv9B3qHm1KVEzR3iyvrnZlBgLLybUJEMXx7YQ/viewform

Еuronews Bulgaria e екслузивен медиен партньор на събитието.

За ЦЕИ

Централно европейската инициатива (ЦЕИ) работи за европейска интеграция и устойчиво развитие чрез регионално сътрудничество. Създадена през 1989 г., тя обединява 17 държави-членки от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Инструментите на инициативата включват Фонд за сътрудничество, Фонд на ЦЕИ към Европейската банка за възстановяване и развитие, програми за обмен на ноу-хау, техническо сътрудничество и много други.

България е ротационен председател на ЦЕИ за 2022г. и ръководи всички заседания и срещи в рамките на организацията на базата на приоритетите на Българското председателство (свързаност, младеж, икономическо възстановяване, местно измерение) и в съответствие с устава и програмните документи на ЦЕИ.

Пълна информация за ЦЕИ ще откриете тук: https://www.cei.int/

Работният език на събитието е английски език.

Допълнителна информация може да бъде получена от Ива Маринова, тел. 02 940 79 50, e-mail: i.tsvetkova@sme.government.bg и Кристин Житарска, тел. 02 940 79 86, e-mail: k.zhitarska@sme.government.bg

Приложение: проект на програма
Страницата е редактирана последно на: 02.11.2022
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube