ИАНМСП е партньор на SUPERSONIC – годишното събитие на София Тех Парк за иновации, технологи и наука

 

Supersonic – годишното събитие на София Тех Парк за иновации, технологии и наука се завръща! Второто издание на Supersonic, на тема TECH & KNOWLEDGE TRANSFER, ще се състои на 10 ноември в иновационен форум “Джон Атанасов” на научно-технологичния парк. Събитието е посветено на научно и технологичния трансфер – изключително важни процеси, свързани с развитието и комерсиализацията на приложната наука в България. Целта е да се изгради капацитет в тази сфера в дългосрочен план, както и да се подобри синергията между науката и бизнеса с цел създаване на повече български иновативни стоки и услуги, конкурентни на световните пазари.

Supersonic TECH & KNOWLEDGE TRANSFER е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Участие в конференцията ще вземат 10 водещи световни експерти, повече от 20 представители на инвеститорски компании в областта на рисковия капитал, както и над 50 водещи български учени. По време на бизнес панел ще бъдат представени дейностите на над 20 български компании, а в изложението на произведени у нас иновативни продукти или услуги Made in Bulgaria 2.0 ще се включат още 20 проекта.

Основни цели на Supersonic са да промотира България като център за трансфер на технологии и знания в Югоизточна Европа, да представи на местната екосистема от държавни, изследователски и образователни институции, добри практики за трансфер на технологии и знания. Акценти ще са и научно-изследователските възможности в България, както и такива за работа в мрежа между регионални изследователи и учени с инженери, изобретатели и бизнес професионалисти. Ще бъдат представени актуални възможности за инвестиции на Балканите.

София Тех Парк ще представи новата програма за новатори “SEE Innovators Program”, която включва инкубация, акселерация и възможности за трансфер на технологии, както и перспективите, които дава на малки и средни предприятия съвместният Бизнес Инкубатор на ЦЕРН и научно-технологичния парк. Ще бъде споделен успешният опит за трансфер на знания и технологии от Германия и САЩ, като ще участват лектори, представители на института Fraunhofer и университетите Binghampton и Cornell.

Партньори на събитието и участници са – ИАНМСП, Endeavor България, Института Fraunhofer, IMEC, BESCO, ПАРА, Ratio, STEAM Cluster, Патентно ведомство на Република България, Dev.BG, AI Cluster Bulgaria, Health and Life Sciences Cluster, SPINOFF BULGARIA, Venrize, Automotive Cluster Bulgaria. Медийни партньори са Нова ТВ и Радио София, Economic.bg, Dir.bg, Media Bricks, BG Nauka.

Информация, програма и безплатна регистрация: https://www.supersonic.bg
Страницата е редактирана последно на: 02.11.2022
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube