Най-важната информация за европейската регулаторна рамка за сектор козметика бе представена на събитие на ИАНМСП и БНАЕМПК

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно с Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК) организира първият Международен форум с двустранни срещи за сектор козметика на тема: “Европейската регулаторна рамка в химичното законодателство – предизвикателства и тенденции”, който се проведе на 3 ноември 2022 г. в гр. Пловдив.

ИАНМСП е основен съорганизатор на събитието, съвместно с БНАЕМПК, европейската козметична асоциация COSMETIC Europe, IFRA международната асоциация на ароматите, COSMETICA  ITALIA – Италианска асоциация и ЕСНА – европейската организация за химикалите.

Специално участие в лекционната част взеха Марина Кукуланаки, CE Ingredients, Джон Чаве – генерален директор на CE Ingredients,  както и Илия Тасев, директор на дирекция „Здравен контрол” на Министерството на здравеопазването.

Основните теми, представени на форума, бяха фокусирани върху актуаризациите при регулацията на някои съставки, Европейската зелена сделка и Химическата стратегия на ЕС за устойчивост и нейното въздействие върху сектора на козметиката, опаковките на продукти, както и бяха представени  актуални проблеми на национално ниво, свързани с прилагането на нормативни и законодателни изисквания и промени в областта на етикетирането на продуктите, рекламните твърдения, оценките за безопасност и нотификацията в CPNP. 

Повече от 100 компании взеха участие в събитието, достъпът до което бе напълно безплатен.

Участието в събитието се организира по проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, в изпълнение на дейност 2 “Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.
Страницата е редактирана последно на: 09.11.2022
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube