Икономическият форум в рамките на Българското председателство на Централно европейската инициатива

В откриващата част се включиха министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, министъра на външните работи Николай Милков, Роберто Антонионе, главен секретар на ЦЕИ, Буяр Османи, външен министър на Република Северна Македония, Владимир Кук, държавен секретар по външните рабати на Република Молдова, както и Сузана Кирали, заместник-главен секретар на ЦЕИ. Панелът бе модериран от изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков.

Събитието бе организирано от ИАНМСП в сътрудничество с Министерство на външните работи и съпътства срещата на външните министри от инициативата в София, като събра над 250 представители на бизнеса, публични институции, бизнес организации, клъстери и много други от цяла Европа.

Темата за таланта като източник на конкурентоспособност и икономическо развитие бе обсъдена от Н. Пр. Лазар Команеску, генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, Светлин Наков, основател на Софтуерен университет, Йан Борманс, изпълнителен директор на Европейската стартъп мрежа, и Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив клъстер България. Панелът бе модериран специално от Серджо Арзени, президент на Международната мрежа за МСП INSME.

Панелът за достъп до стратегически капитал бе модериран от управляващия директор на Endeavor Bulgaria Момчил Василев, а понелисти бяха Николас Бриен, председател на Европейската стартъп мрежа, Мирослав Стоянов, МСП мениджър, Европейска банка за възстановяване и развитие, Робърт Блажинович, директор в направление индустрия и предприемачество, Министерство на икономикана и устойчивото развитие на Република Кроатия, и Марин Генциу, зам.-директор, Организация за предприемаческо развитие.

 

Посладният панел, посветен на бъдещето на сектора на МСП през призмата на Anything As a Service, бе модериран от Бойко Таков, с участието на Веселин Вачков, главен редактор на водещото чешко издание LIDOVE NOVINY, Сергей Зафировски, партньор в INSIDER ID, както и Лукаш Грабовски, зам.-директор на Центъра за износ към Полската агенция за инвестиции и търговия.

 

 
Страницата е редактирана последно на: 10.11.2022Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: