ИАНМСП на посещение в Азербайджан: Агенцията взе участие в Годишната среща на Международната мрежа за МСП и подписа мемомрандум с организацията за насърчаване на МСП на страната

 

ИАНМСП в лицето на изпълнителния директор Бойко Таков взе участие в 18-тата годишна среща на Международната мрежа за МСП INSME в Баку, Азербайджан.

Събитието тази година е посветено на икономическата диверсификация и икономическия растеж и се организира съвместно с Агенцията за развитие на малкия и среден бизнес на Азербайджан KOBIA.

 

 

Основни теми, засегнати на тазгодишното събитие, бяха екологичният растеж, иновациите и тяхната роля в справянето с глобалните сризи и насърчаването на МСП и предприемачеството.

Форумът събра на едно място експерти и ръководители на Агенции за насърчаване на търговията и бизнеса, академични представители и много други, а в рамките на панела “Устойчивост и енергийни предизвикателства пред МСП” изпълнителният директор на ИАНМСП, който е част от Борда на INSME, коментира възможностите за зелен преход на МСП чрез иновации и сподели опита на България в тази посока.

 

 

Наред с участието в годишната среща ИАНМСП подписа и Меморандум за разбирателство с KOBIA, чрез който двете агенции ще работят в близко сътрудничество на фона на постоянно растящия с драстични темпове размер на двустранния стокообмен между България и Азербайджан.

След церемонията по подписване г-н Таков и Орхан Мамадов, председател на УС на KOBIA проведоха среща, в която набелязаха и първите възможности за съвместа работа в рамките на Меморандума, който предвижда организацияна на редица събития, търговски мисии и обмен на информация.

 
Страницата е редактирана последно на: 03.12.2022
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube