Световният експерт по киберсигурност Мени Барзилай пристигна в България за събитието на ИАНМСП и Посолство на Израел Business Forum on Cyber Security

Посолство на Израел в България съвместно с Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организираха Българо-израелски бизнес форум “Business Forum on Cyber Security”в Inter Expo Center – Интер Експо Център.
Събитието бе открито от г-н Бойко Таков, изпълнителен директор на Агенцията. Презентации изнесоха г-н Светлин Лазаров, ръководител на киберразузнаването и дигиталната криминалистика в Главна Дирекция “Борба с организираната престъпност” ГДБОП и г-жа Наама Леви, заместник-ръководител на мисията на Израел в България.
Специален гост на форума бе експертът от Израел г-н Мени Барзилай, който изнесе презентация на тема “The Dark Side of the Cyber Space“ и представи пред аудиторията широк спектър от предизвикателства и заплахи в интернет пространството, с които се сблъскват фирмите и институциите, като даде полезна информация и насоки за българските компании.
Mени Барзилай е известен експерт по киберсигурност. Той е стратегически съветник на правителства и водещи компании от цял свят, участва в консултативния съвет на няколко стартиращи компании, съосновател е на Cytactic – фирма за услуги за управление на кибер кризи в световен мащаб. Също така, той е технически директор на интердисциплинарния киберизследователски център Блаватник към Tel Aviv University | אוניברסיטת תל-אביב и основател на бюлетина THINK:CYBER с абонати от цял свят. Работил е в разузнавателните служби на Израелските отбранителни сили и е заемал няколко ръководни позиции, свързани с технологиите в най-голямата израелска банкова група.
След проведените презентационни панели участниците в събитието имаха възможност за срещи и обмен на опит, насоки и контакти с г-н Барзилай и с представители на Търговския отдел на Посолството на Израел в България.
Участието в бизнес форума се организира по проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, в изпълнение на дейност 2 “Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.Страницата е редактирана последно на: 14.12.2022Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: