На 20 април CBE JU организира събитие за разяснение на възможностите за финансиране по програма Хоризонт Европа

 

 

Съвместното предприятие „Кръгова био-базирана Европа“ (CBE JU) е партньорство на стойност 2 милиарда евро между Европейския съюз и Консорциума за био-базирани индустрии (BIC), което финансира проекти, насърчаващи конкурентоспособни кръгови био-базирани индустрии в Европа. CBE JU работи съгласно правилата на Horizon Europe, програмата на ЕС за научни изследвания и иновации, за периода 2021-2031 г. Партньорството се основава на успеха на своя предшественик, Съвместното предприятие за био-базирани индустрии (BBI JU), като същевременно се справя с настоящите предизвикателства, пред които е изправена индустрията.

CBE JU публикува своята годишна работна програма за 2023 г., включително информация за следващата покана относно възможности за подаване на проектни предложения. Предвиденото общо финансиране е на стойност 215,5 милиона евро, като ще бъдат посветени на развитието на конкурентоспособни кръгови био-базирани индустрии в Европа в 18 теми. Бюджетът на поканата на CBE JU идва от Horizon Europe, програмата на Европейския съюз (ЕС) за финансиране на научни изследвания и иновации. Всяко публично финансиране ще е необходимо да бъде допълнено от частни инвестиции. Темите за подаване ще бъдат публикувани на портала за финансиране и търгове на ЕС.

CBE JU организира събитие, което ще се проведе на 20 април 2023 г., на което ще имате възможност да получите повече информация относно предстоящия „CBE JU call 2023“ и да се запознаете по-задълбочено с темите:

  • подаване и оценка на проектните предложения;
  • как да напишем добро CBE JU проектно предложение;
  • възможностите за работа в мрежа ще ви позволят да се ангажирате и опознаете с други членове на общността на CBE JU.

Събитието ще се проведе в Брюксел, Белгия, на място, като сесиите ще се предават и онлайн. Поканата ще бъде отворена след събитието, а крайният срок за подаване на проектни предложения  е планиран за 20 септември 2023 г.

Темите за подаване на проектни предложения, с общ индикативен бюджет от 215,5 милиона евро са в следните области:

  • Иновационни действия – водеща (IA-флагман);
  • Иновационни действия (IA);
  • Действия за научни изследвания и иновации (RIA);
  • Действия за координация и подкрепа (CSA).

За повече информация относно всички подробности по темата, условията и изискванията проверете Годишната работна програма 2023 на следния интернет адрес: https://www.cbe.europa.eu/news/cbe-ju-sets-funding-priorities-2023

 

 

 

 

 

 
Страницата е редактирана последно на: 11.01.2023
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube