15 ИКТ компании се запознаха с иновационната екосистема на Израел в търговска мисия на ИАНМСП

 

15 компании от секторите ИКТ – облачни и мобилни технологии, финтех, киберсигурност, дигитално здравеопазване, агро технологии и дигитално земеделие са част от търговската мисия на ИАНМСП, която посети няколко града в Израел, предвождана от изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков.

 

ELANDO, PLAN A, G GLOBAL MARKETING, SMART TECH SYSTEMS, DEVISION, SA PRECISE, BGO SOFTWARE, PROPTES, TINUSAUR, IDENTRICS, VIP SOFTWARE, CHILDISH, COMICON, ASTEA SOLUTIONS  и MEDIA ADVISERS проведоха двустранни срещи с израелски компании и инвеститори в Тел Авив, Хайфа и Йерусалим, посетиха местни инкубатори и акселератори, Европейския иновационен хъб в Тел Авив и Търговско-промишлената палата в гр. Хайфа.

 

 

На 16 март се проведе и Бизнес форум с двустранни срещи с представители на израелския бизнес, в който специално се включи министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който е на посещение в страната.

 

 

В откриващата част участие взеха още Н.Пр. г-жа Румяна Бъчварова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел, както и г-н Камен Минков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Тел Авив.

 

 

В рамките на бизнес форума българските компании се срещнаха с десетки израелски потенциални партньори, като наред с това имаха възможност да посетят и FinTech-Aviv – най-мащабното финтех събитие в страната, което обединява стартиращи компании, инвеститори и корпорации, търсещи коопериране, сътрудничество и иновации във финансовите технологиите.

Търговската мисия с бизнес събития се организира в изпълнение на дейност 1 „Организиране на търговски мисии в чужбина” по проект BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020.
Страницата е редактирана последно на: 21.03.2023
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube