Отваря приемът за програмата на Endeavor с подкрепата на ИАНМСП – Dare to Scale 2023

В петото издание отново могат да кандидатстват компании, базирани в България, с оборот над 200 000 лв. за изминалата година и с до 150 служители

 

За пета поредна година ще се проведе програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale (D2S). От днес, 10 април 2023 г., платформата е отворена, като всички компании, които имат оборот над 200,000 лв. за изминалата година и са с до 150 служители, могат да кандидатстват за участие на този линк. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 30 април 2023 г. Програмата се организира от българския офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor с основен партньор Пощенска банка, с подкрепата на Софтуер Груп,  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП), Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), както и с капиталов партньор SeedBlink.

В програмата могат да участват компании, които вече имат доказан продукт или услуга на пазара, от всички сфери на икономиката и от всички региони в България. Предприемачите, които са заявили интерес за участие и са попълнили апликационната форма, ще преминат през селекционен процес, в който екипът на Dare to Scale, ментори и бизнес лидери от мрежата на Endeavor ще изберат финалните участници. Подобно на миналата година, едно от местата в програмата е предвидено за организация/компания развиваща своята дейност в полза на обществото.

До момента в предходните издания на Dare to Scale участие взеха над 80 предприемачи от 43 компании, като 7 от тях получиха финансиране в общ размер на над 3 млн. лева след участието си в програмата. През 2022 г. с компаниите работиха 40 ментори и се проведоха обучения и срещи в общо над 140 часа. Две от компаниите получиха финансиранe от D2S алумни участник и бяха формирани стратегически партньорства между отделните компании. Сред водещите лектори на уъркшопите бяха Васил Терзиев (партньор във фонда Eleven), Светозар Георгиев (съосновател на Телерик Академия и инкубатора Campus X), Винс Гайдарджиев (основател на Alcatraz.ai), Христо Христов (изпълнителен директор на Дарик радио) ), Филип Попов (Директор управление Банкиране малък бизнес в Пощенска банка)  и др. Подробна информация за програмата е налична тук.

Dare to Scale ще се проведе в София и ще е с продължителност от четири месеца – от м. септември до м. декември 2023 г. Основателите на компаниите ще имат възможност да участват в специализирани обучения в ключови за развитието на всеки скалиращ бизнес области: управление на организацията, маркетинг и продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Всяка компания ще има достъп до местната менторска мрежа на Endeavor, чиито ментори ще подпомагат основателите със своята предприемаческа експертиза. Освен тях, съдружници и директори от консултантската компания PwC България за втора година ще работят индивидуално с всички участници. Те ще провеждат регулярни менторски срещи,  като чрез богатия си опит и експертиза ще помогнат на предприемачите в преодоляването на ключови предизвикателства и развиването на възможностите в техния бизнес.

 

Участниците ще могат да се включат в събития, по време на които да се запознаят и да обменят опит с основите фигури в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което компаниите ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.
Страницата е редактирана последно на: 11.04.2023
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube