Българска палитра от цветове на международното изложение за занаяти “FARCAMA 2011” (Farcama, 07-16.10.2011)


Седем български фирми се завърнаха от международната специализирана изложба за занаяти “FARCAMA 2011”, която се проведе от 07 до 16 октомври 2011 г в изложбения център „Feria de artesania de Castilla La Mancha – La Peraleda”, в Толедо, Испания.

Нашите представители, майстори-занаятчии, показаха на испанската публика уникално изработени произведения на изкуството – малки пластики и скулптури, ръчно изработена зодиакална бижутерия от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни, бижута изработени по специфична технология със специално подбрани естествени материали като стъкло, кожа, злато, сребро и мед, бутикови ръчни плетива, бижута от полимерна глина, ръчно изрисувани шалове и други.

Богатата палитра от цветове и нюанси, качество и уникалност на изработката привлече вниманието на посетителите на FARCAMA – най-голямото и едно от най-успешните регионални изложения в областта на занаятите в Испания. Изложението даде възможност не само да се покажат традиционни български занятчийски произведения, но и нови стилове и техники в бранша.

Българските занаятчии отчитат участието си в изложението “FARCAMA 2011” като много успешно за създаването на ценни контакти, а също така „….. се докоснахме до една по-различна от нашата култура и това ни зареди с нови бъдещи идеи”.

Участието на българските МСП в международната специализирана изложба занаяти “FARCAMA 2011” бе организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в изпълнение на дейност 6Подкрепа за колективно участие на българските компании в международни изложения” по Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013.

Страницата е редактирана последно на: 07.11.2011
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube