Международна RIS Hub конференция DeepDiveRIS 2023, 28-29 септември 2023 г., Софарма Ивент център, гр. София.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в сътрудничество с Клийнтех България, организира международна RIS Hub конференция DeepDiveRIS 2023, която ще се проведе на 28 и 29 септември 2023 г. в Софарма Ивент център, гр. София.

DeepDiveRIS Sofia 2023

В качеството си на институционален хъб към Регионалната схема за иновации (RIS) на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) Клийнтех България ще бъде домакин на конференцията, в която ще вземат участие представители на всички 11 страни, участващи в RIS (България, Хърватска, Чехия, Словакия, Естония, Унгария, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Словения), и ще събере на едно място водещи иноватори, еко-системни лидери, старт-ъпи и високотехнологични МСП.

Регионалната схема за иновации на EIT (RIS) дава възможност за трансфер на ноу-хау и добри практики, използвайки уникалния подход на EIT за насърчаване на европейските иновации. Целта на RIS е да допринесе за увеличаването на иновативния капацитет на страните и регионите в Европа.

EIT Manufacturing обединява широка европейска мрежа от индустриални партньори, водещи академични и изследователски институции, иновативни стартъпи и високотехнологични МСП, като се стреми да ускори въвеждането на иновации с потенциал за постигане на зелените цели в областта на климата и икономиката.

Предвижда се събитието да бъде на високо национално и международно, правителствено и институционално ниво, като официалната част ще включва приветствия от г-жа Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи на Република България, г-жа Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа, проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката, както и д-р Константинос Георгулиас, директор RIS & EU Affairs, EIT Manufacturing.

През първият ден на събитието ще бъдат представени нови технологии във връзка с триъгълника на знанието, подчертавайки нуждите от образование и обучение, иновации в МСП и стартиращи фирми.

Вторият ден на конференцията ще бъде изцяло насочен към практическо представяне на добри примери от иновативни МСП от различните страни, мачмейкинг и провеждане на B2B срещи.

С настоящото имам удоволствието да Ви поканя да вземете участие в предстоящата международна RIS Hub конференция DeepDiveRIS 2023, която ще се проведе на 28 и 29 септември 2023 г. в Софарма Ивент център, гр. София.

При интерес за участие, моля да направите Вашата регистрация на следния линк:

https://www.eitmanufacturing.eu/news-events/events/ris-hubs-conference-2023/DeepDiveRIS Sofia 2023DeepDiveRIS Sofia 2023
Страницата е редактирана последно на: 01.09.2023
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube