Млади предприемачи от стартъп общността, заедно с г-жа Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа, участват в “Startup Olé 2023”, гр. Саламанка, Кралство Испания

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира посещение на млади представители на българската стартъп общност и иновационна екосистема на “Startup Olé 2023”. Младите предприемачи, заедно с г-жа Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа участват в събитието, което е едно от големите европейски мероприятия, посветено на стартъп иновациите и технологичния напредък. То се провежда в периода 03-06 септември 2023 г. в гр. Саламанка, Кралство Испания.

Град Саламанка е университетски град, в който се намира един от най-старите университети в Европа. Университетът е и организатор на “Startup Olé 2023”. В тазгодишното, 10-то издание на технологичното събитие участват 300 стартъпи, 2500 посетители и повече от 150 корпорации и инвеститори. Целта на събитието е да срещне млади предприемачи и представители на стартъп общността и иновационната екосистема с инвеститори, които да подкрепят развитието на техните идеи и да им помогнат в претворяването им в продукти и услуги.

Българската делегация участва в редица срещи и дискусионни панели, посветени на ключови теми, свързани с иновации, предприемачество и технологичен напредък. Освен това, част от българските стартъпи участват в pitch сесии на база на предварително подадена информация пред бизнес ангели, инвеститори и корпорации, където ще представят своите иновативни продукти и услуги. Българските млади предприемачи участваха в състезание за най-добри иновативни продукти и услуги. Фирма „Кинетик Аутомотив“ беше отличена с първа награда в категория „мобилити/аутотех“. Фирма „DiFOLD“ спечели първо място в категория „GovTech/Circular Economy (кръгова икономика)“, а фирма „Омнио“ ООД първа награда в категория „финтех/блокчейн“. Специална награда за страната ни бе връчена от организаторите на министър Стойчева в категорията “Best Global Impact” за насърчаване и развитие на стартиращи компании.

С участието на българската стартъп общност в “Startup Olé 2023” България продължава да укрепва позициите си като важен фактор в европейския иновационен пейзаж и да работи в сътрудничество със световни лидери в областта на технологичния напредък.
Страницата е редактирана последно на: 08.09.2023
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube