Бизнес форум ЕС-Замбия относно възможностите за сътрудничество в сферата на добива и обогатяването на медни руди (10-12 април 2024 г., Китуе, Замбия)

Делегацията на ЕС в Република Замбия разпространи съобщение относно предстоящото провеждане на бизнес форум ЕС-Замбия в областта на развитието на веригите за доставки на мед в периода 10-12 април 2024 г.. Форумът се организира в контекста на стратегическото сътрудничество между ЕС и Замбия в изграждане на устойчиви вериги за доставки на критични суровини, както и на основата на подписания Меморандум за разбирателство между ЕС и Замбия по време на Форума „Глобален портал“ в Брюксел на 26 октомври 2023.

 

Бизнес форумът ще даде възможност на европейски компании и асоциации в областта на добива и обогатяването на медни руди да обменят информация с представители на правителството и частния сектор в Замбия относно възможностите за създаване на местни търговски и инвестиционни партньорства с цел повишаване устойчивостта, капацитета и добавената стойност на веригите за доставки на мед в Замбия.

 

В рамките на първите два дни от 3-дневния бизнес форум ще се състоят тематични панелни дискусии и бизнес срещи (B2B), а през третия ден участниците ще имат възможност да посетят на място мини за добив и обогатяване на медни руди в района на Китуе, Замбия.

 

Допълнителна информация за събитието ще откриете в приложение, а информация относно регистрацията за участие в Бизнес форума е достъпна на неговия уебсайт – EU-Zambian Business Forum: Value addition in the copper sector | EEAS (europa.eu) .

 

 

Структуроопределящият характер на българския минен сектор, българските предприятия за добив и обогатяване на медни руди биха имали капацитет и пряк интерес от установяване на контакти с потенциални замбийски партньори, с цел проучване на възможностите за съвместни търговски и инвестиционни проекти.

Приложение: концептуален документ
Страницата е редактирана последно на: 02.01.2024
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube