Изпълнителният директор на ИАНМСП – д-р Бойко Таков в Рим, за срещата на Борда на INSME

В периода 20-21 март 2024 г., в град Рим, Италия, се проведе заседание на Борда на INSME – Международната организация за малки и средни предприятия. Срещата се състоя в Конфапи, седалището на Италианска конфедерация на МСП и беше открита от Серджо Ардзени – Президент на INSME и Кристиан Камиса – Президент на Конфапи, със специалното участие на Маурицио Касаско – Почетен президент на Конфапи. Като член на Борда на INSME и Изпълнителен директор на ИАНМСП, която е пълноправен член на INSME, участие взе и д-р Бойко Таков.

Както е известно, по целия свят малките и средни компании създават работни места, добавят стойност, внасят модерни решения и генерират иновации. Те уверено вървят по пътя на трансформация към нов модел в икономиката, насочен към зелената и дигиталната стратегии за развитие.

По време на заседанието на Борда, бяха разгледани текущите и бъдещи проекти в тази насока, както и обсъдени различни оперативни въпроси. Дискусията обхвана също предизвикателствата, пред които са изправени МСП в области като ESG, двойната трансформация, интелектуалната собственост и други. Заключението от срещата беше насочено към това, че организацията трябва да подобри видимостта на своята работа и да се фокусира в позицията си в защита на единната индустриална политика. Този подход е от съществено значение, особено във времената на криза, тъй като сътрудничеството между различните асоциации се явява като най-ефективната стратегия за подкрепа на МСП.

Д-р Таков изказва също и своите специални благодарности на всички членове на Борда и негови колеги, които присъстваха на провелото се заседание: Христоф Алхаус – Изпълнителен директор на BVMW – Бундесвербанд мителщендише Виртшафт е.В., Яйанта Митра – Професор в Университета на Есекс (Великобритания), Елио Де Тульо, Джовани Зазерини, Роберто Сантоламадза и много други.
Страницата е редактирана последно на: 21.03.2024
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube