Изпълнителният директор на ИАНМСП взе участие в Регионалната среща на социално отговорните работодатели в Стара Загора

На 09.04.2024г., община Стара Загора бе домакин на Регионална среща на социално отговорните работодатели, организирана от списание “Еnterprise” и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР), в партньорство с ИАНМСП.

Целта на срещата бе разговор по темите за корпоративната социална отговорност и ползите за бизнеса и обществото, сътрудничеството между институциите, работодателите, хората в неравностойно положение, техните потребности и нужди. Заключението на провелото се събитие бе, че в нашата страна има още много нереализирани възможности за развитие на социалната отговорност и внедряване на успешни практики, които да осигурят достойно трудово място и по-добър живот за хората.

Участие в дискусиите взеха д-р Бойко Таков  – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, г-н Радостин Танев –  Заместник – кмет в Община Стара Загора с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“, г-жа Наталия Христова – Изпълнителен директор на Националната асоциация на социално отговорните работодатели „НАСОР“, г-жа Нели Костадинова – Експерт в „Регионален център за развитие на социалната икономика“ към МТСП.

Акцент в изказването на д-р Таков бе подкрепата на оглавяваната от него Агенция в посока социалното предприемачество, посредством различни проекти и инициативи, които ведомството организира. Изпълнителният директор на ИАНМСП специално наблегна на дейността на Националната контактна точка на ОИСР за Отговорно бизнес поведение, която ръководи. Тази дейност отговаря на плановете на ИАНМСП да популяризира успешните бизнес модели на социални предприятия за България, като държава, която се стреми към членство в ОИСР.
Страницата е редактирана последно на: 10.04.2024
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube