Среща на български представители на бизнеса с г-жа Вера Кобалия, министър на икономиката и устойчивото развитие на Грузия.

В рамките на четвъртото заседание на Междуправителствената българо-грузинска комисия на 5 декември 2011 г. в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) се организира българо-грузински бизнес форум.

Мероприятието беше открито от министрите Трайков и Кобалия.  Транспортните връзки и близостта между нашите страни предоставят шанс за достъп на грузински стоки до Европейския пазар, каза пред участниците във форума министър Трайков. По неговите думи България предлага отлични условия като платформа за грузинските продукти към ЕС и за бизнес с останалите страни от съюза.

Фирмите от нашата страна могат успешно да се включат в изпълнението на приоритетни за Грузия проекти, подчерта още министър Трайков. Сред тях са разширенията на пристанищата в Батуми, Кулеви и Поти, изграждането на комплекса на нефто-газов терминал на Супса, изграждането на високоволтови електропроводни мрежи, както и строителството на туристически комплекси и ваканционни селища.

Министър Кобалия открои енергетиката, туризма, текстилната промишленост и земеделието като едни от най-перспективните области за сътрудничество между двете страни.

По време на форума директора на Грузинската национална агенция за инвестиции представи условията и възможностите за инвестиции в Грузия.

Информация за инвестиционните условия в Грузия може да намерите на интернет страницата на Грузинската национална агенция за инвестиции www.investingeorgia.org
Страницата е редактирана последно на: 08.12.2011
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube