Проведен българо-немски икономически форум за насърчаване на българските инвестиции в Северен Рейн-Вестфалия, Германия на тема: „Български предприятия на немския пазар”, 1 декември 2011 г., гр. София

На 1 декември 2011 г., от 14:00 ч, в хотел Хилтън, гр. София, се проведе българо-немски форум за насърчаване на българските инвестиции в Северен Рейн-Вестфалия, Германия на тема: „Български предприятия на немския пазар”, организиран от NRW.Invest GmbH, Германия и PricewaterhouseCoopers AG, Германия/България и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Форумът беше открит от г-н Веселин Горнишки, директор на дирекция „Развитие и интернационализация на малките и средните предприятия” в ИАНМСП. Приветствено слово отправи и г-н Пол Тобин, съдружник в „ПрайсуотърхаусКупърс България” ЕООД. Във форума взеха участие представители на правителството на провинция Северен Рейн-Вестфалия – г-жа Елена Матекина, г-н Свен Ерискат от Съюз на германската текстилна и модна индустрия, Берлин, Германия. Данъчните и правни страни на български инвестиции в Северен Рейн-Вестфалия представи г-жа Моника Атанасова, експерт в PricewaterhouseCoopers AG, град Зийген, Германия.
Бяха представени следните теми:

  • Помощ за българските предприятия от страна на провинция Северен Рейн-Вестфалия
  • Ниши за българските предприятия в секторите облекло и текстил, машиностроене, фармация и др.;
  • Форми на собствена инициатива – от данъчна и правна гледна точка
  • Опит и изисквания при навлизане на пазара

Гости на събитието бяха г-н Цветан Симеонов, Председател на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), г-жа Мариана Манолова, изпълнителен директор в Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ), изпълнителни директори и управители на фирми от различни сектори на бизнеса.
Страницата е редактирана последно на: 18.12.2011
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube