5.03.2012 Прессъобщение

П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 5 март 2012 г.

25 български предприятия ще участват

в Международно изложение за информационни и комуникационни технологии CEBIT 2012, Хановер, Германия


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в Международното изложение за информационни и комуникационни технологии CEBIT 2012, което ще се проведе от 6 до 10 март 2012 г. в изложбения център Deutsche Messe – Hannover, Хановер, Германия.

Международното изложение за информационни и комуникационни технологии CEBIT е едно от най-големите в света и е със силно изразено международно участие. Промоционалната проява се провежда всяка година, като през 2011 г. в изложението са участвали 4 200 изложители от над 70 страни.

В рамките на изложението ще бъдат представени следните секции:

  • CeBit pro – Професионални ИКТ решения за бизнес операции
  • CeBit life – ИКТ решения за потребители
  • CeBit gov – ИКТ решения за модернизиране на държавния и обществения сектор
  • CeBit lab – Проучвания и развитие на иновативни решения в ИКТ

Организаторите предлагат и допълнителна възможност за намиране на потенциални клиенти, доставчици и партньори чрез онлайн системата “Match & Meet”.

Посетители и гости на CEBIT 2012 – Хановер ще могат да се запознаят с българските производители на нашите два национални щанда, разположени един срещу друг, в зала 6 на изложбения център Deutsche Messe – Hannover. На обща изложбена площ от 250 кв.м. своята продукция ще представят: Прим 41 ООД (системна интеграция, проектни решения), Ай Пи Ес – Интернешенъл Пауър Съплай СД (производство на токозахранващи системи), Мусала Софт ООД (софтуерни услуги, аутсорсинг, изграждане на цялостни софтуерни решения и ИТ консултиране), Зикс ООД (разработване на иновативни IT продукти), Бранд Тъч ЕООД (проектиране, произвеждане, доставяне и управление на иновативни digital signage системи интерактивни дигитални киоски и тотеми), Скортел ООД (доставки на оборудване и софтуер, системна интеграция, инженеринг и консултантски услуги), Тринити Софт ООД (софтуерни технологии, хардуерни решения, консултански услуги), Клауей ООД

(разработване и внедряване на високотехнологични системи за автоматизация на телекомуникационни оператори), НиърСофт ООД (разработване и доставяне на методологични и технологични решения за цялостна обработка на производствената информация и управление на производствения процес в реално време), Степ –  Софт ООД (компютърно програмиране), Полимекс Холдинг ЕООД (производство на компоненти за комуникация), Борима ЕАД (производство на комплексно пасивно телекомуникационно оборудване за оптични и медни кабелни мрежи и централи, GSM мрежи, оборудване за кабелни мрежи за интернет и телевизия, оборудване за електроразпределението и др.), Микроинвест ООД (разработка на софтуерни приложения), БулПрос Консултинг АД (разработване на софтуерни и хардуерни продукти), Авант Екст Технолоджи ЕООД (разработване на софтуерни продукти), Дартек ООД (цялостни решения в областта на IT), Клийн Код Фектори ЕООД (програмни решения), Интерконсулт България ООД (висококачествени услуги в областта на IT консултиране, софтуерен дизайн и развойна дейност, поддръжка и обучение на крайни клиенти), Заведения.бг ООД (разработване на специализирани сайтове за различни бизнес сфери и решения за online пресъствие за МСП), Бросикс ЕООД (приложения в областта на мигновенните съобщения и P2P комуникациите), 158 ООД (проектиране и изграждане на софтуерни приложения), СентърМайн ЕООД (продукти в областта на информационните технологии), Немечек ООД (разработка на софтуер), Ком Си 54 – Васил Зашев и съдружници ООД (проектиране на софтуерни системи), Eлектрон Прогрес ЕАД (разработване, внедряване, поддържане на офсетни програми).

Международното изложение за информационни и комуникационни технологии CEBIT 2012, Хановер, Германия, е включено в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложби на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Сред други промоционални прояви в календара на ИАНМСП за март 2012 г., в които участват българските малки и средни предприятия, са: Международно специализирано изложение за вина и спиртни напитки PROWINE 2012, Дюселдорф, Германия (04–06.03.2012), Международно изложение за парфюмерия и козметика COSMOPROF WORLDWIDE 2012, Болоня, Италия (18–21.03.2012), Международно изложение за строителство, архитектура и дизайн ЕCOBUILD 2012, Лондон, Великобритания (20-22.03.2012), Международно изложение за храни и напитки ALIMENTARIA 2012, Барселона, Испания (26-29.03.2012), Международно изложение за индустриално оборудване WIN ІІ 2012, Истанбул, Турция (29.03.-01.04.2012).

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 932 92 68

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg
Страницата е редактирана последно на: 01.03.2012
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube