Ръководство

Д-р Бойко Таков, изпълнителен директор


Д-р Бойко Таков е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, назначен със заповед на Министъра на икономиката г-н Емил Караниколов от 12 ноември 2018 г.

Д-р Таков е с повече от 12 годишен трудов стаж в управлението на бизнеса. Има опит и в държавните институции, като в продължение на 4 години е заемал експертна длъжност в Изпълнителна Агенция “Държавна собственост на Министерство на отбраната” към Министерство на отбраната. От 2008 до 2012 е заемал е позицията изпълнителен директор и член на съвета на директорите в българското представителство на водеща южнокорейска енергийна компания.

През годините заема управленски и мениджърски позиции в едни от най-развитите сфери на бизнеса, а управление на инвестиции, проекти и финанси са само част от биографията му в областта на   земеделието, енергетиката и инфраструктурата .

Степента доктор придобива в Технически университет, София, специалност “Икономика,    индустриален инженеринг и мениджмънт”. Магистърската му  е „ Маркетинг и Икономика“ към Университет за национално и световно стопанство.

 


Яна Топалова, заместник изпълнителен директор


Г-жа Яна Топалова е заместник изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, назначена със заповед на Министъра на икономиката г-н Емил Караниколов от януари 2019 г.

Тя има повече от 15 години опит в държавната администрация, както в България, така и към Европейските институции. Заемала е ръководни и експертни длъжности в Изпълнителна агенция Автомобилна администрация към Министерство на транспорта, а ръководен стаж натрупва като Директор на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ , а по-късно и като началник отдел „Международно сътрудничество“ към Министерство на младежта и спорта.

По време на подготовката и в процес на Българското председателство на Съвета на ЕС, Яна Топалова развива дейността си, като първи секретар с ресори младеж и спорт в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз в Брюксел, Кралство Белгия.

Владее английски и френски език. Защитава степен бакалавър към УНСС, специалност „Икономика на транспорта, икономист“, а по-късно и магистърска степен към Международно бизнес училище със специалност „Магистър по бизнес администрация, стопанско управление“.

През годините не спира обучението си и преминава редица от курсове и професионални квалификации в обалстта на публичната администрация и работата с Европейските институции.

 

 

Страницата е редактирана последно на: 22.01.2019


< 2019 >
Септември
ПНВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: